Schakel hulp in bij het reviewen van de Share Purchase Agreement

Na het succesvol afronden van het DD-onderzoek is het tijd voor het uitwerken van een Share Purchase Agreement, afgekort tot een SPA. In deze overeenkomst wordt de (ver)koop van aandelen vastgelegd. Het vormt dan ook de afronding van de onderhandelingen over de verkoop van jouw bedrijf. Na het tekenen van deze overeenkomt is alleen de weg naar de notaris nog noodzakelijk om zo de levering van aandelen af te ronden.

Een SPA wordt in veel gevallen door de kopende partij opgesteld. In het document worden namelijk allerlei zaken vastgelegd rondom de (ver)koopprijs, betalingscondities, geheimhouding, het DD-onderzoek, garanties, vrijwaringen en zekerheden. Maar ook een non-compete (concurrentiebeding) of earn-out constructie zijn veelvoorkomende artikelen. Kortom, we hebben hier te maken met een complex en uitgebreid juridisch document.

Aangezien het nu echt spannend wordt is het cruciaal
dat je een goed advocatenkantoor inhuurt.

Is alles ook door jouw jurist bekeken én goedgekeurd? Mooi, dan is het tijd voor de handtekening.

Gefeliciteerd, je hebt jouw bedrijf verkocht!

Is het de droomexit waar je zolang naar toe hebt gewerkt? Mooi! Je kunt trots op jezelf zijn.

Twijfel je als je dit leest of dat ook écht het geval gaat zijn? Denk dan na over de stappen die je in de komende periode nog kunt nemen. Bekijk ons 4 Step Exit program. Deze blog ging over de vierde stap, namelijk het verkoopproces. Je hebt dus mogelijk drie belangrijke stappen overgeslagen die je kunnen helpen om écht een droomexit te realiseren en jouw bedrijf te verkopen voor de prijs die je in gedachten hebt.