TV Show Dream Exits

Iedere maand, in 2021 publiceren we via het grootste video businessplatform 7DTV een nieuwe aflevering van onze TV Show Dream Exits. In deze serie gaat Ronnie Overgoor in gesprek met ondernemers die hun bedrijf verkochten, of bezig zijn dit te doen en met specialisten op het gebied van het verkopen van bedrijven.

Wat zijn de drijfveren waarom een ondernemer zijn of haar bedrijf verkoopt? Hoe richt je zo’n proces in, wat zijn fouten die gemaakt worden en wat zijn de best practices? Geen theoretische modellen, maar concrete en echte verhalen uit de praktijk, van ondernemers en specialisten die weten waar ze over praten.

Deze 7DTV serie wordt gemaakt in samenwerking met No Monkey Business.


Daphne van Boxtel, M&A Advocaat
“Geen enkele overname is hetzelfde en het is een enorm dynamisch proces”

Voor een ondernemer komt er veel kijken bij de verkoop van een bedrijf. Met goede adviseurs wordt er samen naar een Dream Exit toe gewerkt. Als advocate bij Rutgers & Posch focust Daphne van Boxtel zich op de juridische kant van de verkoop van een bedrijf.

Het contact met ondernemers vind ik erg leuk, omdat het vaak gaat om erg gedreven en gepassioneerde mensen. Ik leer steeds weer een ander bedrijf kennen.

Daphne van Boxtel, Rutgers & Posch

Jan Baan, IT-Entrepreneur
“Om de wereld te veroveren, moet je verkopen”

Jan vertelt in deze aflevering over zijn eerste verkoop, het zuiveren van zijn naam, Unicorn Companies en de Amerikaanse markt. Waar moet je opletten als je een tech bedrijf hebt, wilt verkopen of investeerders zoekt?

“Als ik kijk naar startups, dan droomt iedereen van Unicorns en heel veel geld verdienen. En er is maar een enkeling die het lukt. Iedereen droomt van een investeerder, maar pas op: het is heel makkelijk om je hele bedrijf weg te gooien. De beste partner is je klant.”

Jan Baan, Tech Entrepreneur

Ben je benieuwd wat Jan Baan zijn belangrijkste lessen zijn geweest in zijn carrière aan de top van de IT-sector? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!


BusinessForensics met Tames Rietdijk

Als ondernemer kun je ervoor kiezen om je bedrijf te verkopen. Hoe maak je die keuze? En wat komt er allemaal bij kijken om dit goed te doen? Tames Rietdijk, CEO BusinessForensics – weet nu alles van dit proces. Hij koos er samen met zijn partner voor om hun succesvolle techbedrijf te verkopen. 

“De doorslag gaf dat de medewerkers bij No Monkey Business al een keer hun bedrijf hadden verkocht en dat waren ook technologiebedrijven. Ik wilde in het bedrijf blijven en mijn partner niet, dat maakt het emotioneel een moeilijk proces. No Monkey Business herkende dat, dat gaf meteen een vertrouwd gevoel.”

Tames Rietdijk, CEO Business Forensics