Hielke Lamsma (Associate)

“Meer doen met minder.”

In een snel veranderende wereld is het essentieel dat organisaties vooruitkijken. Snel en effectief kunnen anticiperen op kansen en risico’s staat daarbij centraal. Hiervoor zijn, naast een solide financiële basis, strategisch en financieel inzicht onmisbaar. Dit is dan ook precies het snijvlak waar mijn specialisatie ligt. Sinds 2001 help ik organisaties en ondernemers met de meest uiteenlopende vraagstukken op het gebied van strategie, finance en legal. Eerst in loondienst, maar tegenwoordig als ondernemer.

Het draait eigenlijk altijd om de organisatie als geheel

Dankzij mijn unieke kennis en vaardigheden ben ik als interim CFO nauw betrokken bij aansprekende bedrijven en behartig ik de financiële belangen van verschillende bekende Nederlandse ondernemers. Als consultant, CFO én ondernemer heb ik het geluk gehad dat ik in veel verschillende branches een breed scala aan organisatievraagstukken voorbij heb zien komen. Dit geldt voor zowel private equity alsmede kleine en (middel)grote organisaties, waaronder bij dynamische tech-bedrijven in de Brainport Regio, zoals ASML. 

Of het nu gaat om fusies, overnames of bedrijfsfinanciering; het draait eigenlijk altijd om de organisatie als geheel. Voor een optimaal resultaat moet álles kloppen. Denk aan een kwalitatief uitstekend product/dienst, een sterke visie en strategie, goede mensen en HR beleid, gedegen asset management (bijvoorbeeld bescherming van intellectueel eigendom) en een geschikte fiscale en juridische organisatiestructuur.

Meer doen met Minder

Het geeft me een kick om zij aan zij te werken met de eigenaar(s)/CEO van een bedrijf om problemen op te lossen en om kansen te creëren en te benutten. Daarbij geloof ik in transparantie, onafhankelijkheid en integriteit. In mijn communicatie ben ik dan ook altijd open, duidelijk en eerlijk. Mijn credo is: “meer doen met minder”.

Ik ben ervan overtuigd dat naast het werken aan groei, er tegelijkertijd een focus moet zijn op een zo efficiënt mogelijke inzet van mensen en middelen. Het idee is dat hierdoor niet alleen de omzet, maar ook de winst significant toeneemt. Op deze manier zijn groei en efficiency dé katalysator voor de waardevermeerdering van een organisatie. Hierdoor komt een dream exit dan ook sneller in zicht!